Yirmi Yaş Dişinin Çekimi
Cerrahi diş çekimi lokal anestezi altında gerçekleştirilir. Bu işlem steril ve donanımlı bir diş kliniği ya da hastanesinde, uzman bir diş hekimi tarafından uygulanır. Çekilecek dişlerin sağlıklı olması önemlidir, aksi takdirde önce gerekli tedavi yapılmalı ardından diş çekimi gerçekleştirilmedir.
Gömülü ya da yarı gömülü şekilde değil, düzgün bir açıyla çıkan yirmilik dişler de komşu dişleri sıkıştırarak, diş çapraşıklığı, diş sıkışıklığı veya diş çürükleri gibi sorunlara yol açabilir. Bu durumda bu dişler kolaylıkla çekilebilir.
Yirmi Yaş Dişinin Cerrahi Çekimi
Diş etine tamamen veya yarı gömülü olarak kalan yirmi yaş dişleri standart diş çekimi yöntemiyle çekilemez. Çekilen diş röntgenleri yardımıyla nasıl bir prosedür izleneceğine karar verilir. Gömülü diş çekimi cerrahi bir işlemdir ve ağız, diş ve çene cerrahisi alanına girmektedir.
Dişin tamamen diş etine gömülü olması halinde bir bütün olarak çekilmesi oldukça zordur. Bu tip durumlarda diş birkaç parçaya ayrılarak bu şekilde çekilir. Bir diğer ve çok sık kullanılan yöntem ise diş etine kesi açılarak, yirmilik dişin çekilmesidir. Diş çekimi yapıldıktan sonra operasyon bölgesi temizlenir ve kesiye dikiş atılarak tedavi sonlandırılır. Cerrahi diş çekimi lokal anestezi altında uygulanır.
İşlemden sonra hasta birkaç saat yemek yememek ve içmemek kaydıyla günlük yaşantısına dönebilir. Operasyon sonrası oluşabilecek ağrı ve şişlik gibi problemlere karşı diş hekiminin verdiği ilaçlar kullanılmalıdır.